Ful och ärligt talat genomusel elbas

Jag har blivit med ny bas och enligt min fru har vi inte plats att behålla denna gamla "skönhet" av märket Ibanez. Eftersom hon är gravid så vill jag inte uppröra henne utan har bestämt mig för att lyda.

Så vill du se tuff ut och få ligga mycket? Köp genast denna bas av mig. Den kommer inte att hjälpa dig med nämnda ambitioner men effektivt sätta fingret på att dina problem ligger på ett mer personligt plan. Ärligt talat bör du överväga ett annat instrument om du vill se tuff ut och få ligga mycket. Gitarr till exempel. Vill du däremot sitta hemma och svära över att det mediokra bassoundet dessvärre matchar kvaliteten på dina pentaskalor så ska du genast slå till.

Ett stort plus är att denna skapelse, som bevisar att japaner är bättre på rå fisk än på instrumentbygge, gör ljud även när den inte är inpluggad, dock betydligt lägre vilket grannarna kommer att uppskatta. Pluggar du in den så gör du det på egen risk. En viss avtrubbande alkoholhalt i blodet rekommenderas i så fall, även om det varken kommer att få dig att se så mycket tuffare ut eller garantera att du får ligga.

Basens små rattar (jo de kallas så, tror jag) saknar helt märkning och är allmänt lösa och vingliga, men de ska tydligen förbättra ljudet på olika sätt. Det misslyckas de radikalt med. De är dock väldigt roliga att snurra på om man har långtråkigt, vilket man som basist alltid har eftersom man aldrig får några solon och dessutom får skäll av gitarristen om man försöker smyga in något annat än grundtonen i sitt spel.

Instrumentets matta, illamåendeframkallande blå lack är härligt skavd i kanterna och med lite tur och misshandel är den helt borta om några år. Strängarna är som sig bör fyra till antalet och är så gamla att de minns när Bobby klev ur duschen och vet vem Bosse Larsson är. Ljudet har därför en unik patina; det låter snarare "thump thump" än "plunk plunk".

Passande musik att försöka sig på med denna elbas: signaturmelodin till Björnes magasin (jag har testat), valfri låt från Guns n' roses 'Chinese democracy' eller vad som helst av Vanilla Ice - dock ej 'Ice ice baby' eftersom den går i g-dur vilket denna bas inte gillar; det skramlar lite när man spelar g på e-strängen. Även ostämd punk kan funka, om man spelar bakom ett skynke så att ingen ser att basen är så otuff.

Gigbag ingår och jag kan utan extra kostnad stämma basen efter bästa förmåga vid snabb affär!!!!!!!! (Åtta utropstecken för att understryka vilken bra deal detta är). Men inbilla dig inte att du får gigga eller ligga för det. Gigbagen kan dock vara bra att ha när du ska pracka på nästa intet ont anande basistwannabe den här katastrofen till instrument.

Bytes mot en påse chips eller kontant betalning av valfri storlek.

Kan levereras av mig personligen om du bor i trakterna av Södertälje, Trosa eller Nyköping. Gör du inte det är det nog ändå ingen idé att buda, eftersom fraktkostnaden vida överstiger basens värde.

Kom igen och buda nu! Because you're worth it!